Till rischokladen behöver du:
*Mörk/Ljus choklad- lösvikt eller kaka gör det samma.
* Naturellt puffat ris
* Godis- alt. småbrödsformar- det beror ju på hur stora bitar du vill ha.
Så här gör du(om du inte redan kan det här förstås):
Smält chokladen i en skål över en kastrull med kokande vatten. När chokladen blivit såsaktig tar du den från kastrullen och häller rispuffarna i chokladen. Blanda om riset med en sked så att allt blir täckt med choklad. (Beroende på hur mycket chokladsmak du vill ha bestämmer du mängden ris: mer ris- mindre chokladsmak, mindre ris- mer chokladsmak. Jag föredrar den senare men det är individuellt.)Tag sedan en liten klick av rischokladblandningen på skeden och sätt i de små formarna. Sedan är det bara skjuts in i frysen för stelning i ca 30 min, gärna längre.
Äter ni inte upp alla på en gång- vilket är väldigt svårt att motstå- förvaras de bäst i en plastburk i frysen. Skulle de kladda ihop är ett bra tips att sätta lite bakplåtspapper mellan lagren.
Det här är enkelt, njutbart och en väldigt nyttig form av godis som du aldrig ledsnar på. Det är hur snyggt och bra som helst att slå in en sats i cellofanpapper och ge bort eller så lägger du dem bara på ett fat och mumsar i dig dem. Och det kan du göra med gott samvete eftersom det till största del är puffat ris.
Baka, ät och njut!
(Bilden är lånad från annsann.wordpress.com)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar